Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm a potřeme máslem.
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) a stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
Rohlíky dáme na vymazaný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme a pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem