Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm a potřeme máslem.
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) a stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
Rohlíky dáme na vymazaný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme a pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies