Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm a potřeme máslem.
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) a stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
Rohlíky dáme na vymazaný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme a pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky