g
hladká mouka
nebo 1:1 hladké a celozrnné pšeničné
1
balíček
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, rozdělíme na polovinu a z každé půlky rozválíme kruh o průměru asi 30 cm. Rozdělíme na osminy (trojúhelníky), na každý trojúhelník k základně položíme plátek salámu a plátek sýra (popř. dušený pórek, cibulku nebo medvědí česnek) a stočíme do tvaru rohlíku. Položíme na papírem vyložený plech, potřeme mlékem a posypeme lněným nebo sezamovým semínkem či mákem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175–200 °C po dobu asi 20 minut.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.