g
hladká mouka
nebo 1:1 hladké a celozrnné pšeničné
1
balíček
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, rozdělíme na polovinu a z každé půlky rozválíme kruh o průměru asi 30 cm. Rozdělíme na osminy (trojúhelníky), na každý trojúhelník k základně položíme plátek salámu a plátek sýra (popř. dušený pórek, cibulku nebo medvědí česnek) a stočíme do tvaru rohlíku. Položíme na papírem vyložený plech, potřeme mlékem a posypeme lněným nebo sezamovým semínkem či mákem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175–200 °C po dobu asi 20 minut.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem