g
hladká mouka
nebo 1:1 hladké a celozrnné pšeničné
1
balíček
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, rozdělíme na polovinu a z každé půlky rozválíme kruh o průměru asi 30 cm. Rozdělíme na osminy (trojúhelníky), na každý trojúhelník k základně položíme plátek salámu a plátek sýra (popř. dušený pórek, cibulku nebo medvědí česnek) a stočíme do tvaru rohlíku. Položíme na papírem vyložený plech, potřeme mlékem a posypeme lněným nebo sezamovým semínkem či mákem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175–200 °C po dobu asi 20 minut.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou