g
hladká mouka
nebo 1:1 hladké a celozrnné pšeničné
1
balíček
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, rozdělíme na polovinu a z každé půlky rozválíme kruh o průměru asi 30 cm. Rozdělíme na osminy (trojúhelníky), na každý trojúhelník k základně položíme plátek salámu a plátek sýra (popř. dušený pórek, cibulku nebo medvědí česnek) a stočíme do tvaru rohlíku. Položíme na papírem vyložený plech, potřeme mlékem a posypeme lněným nebo sezamovým semínkem či mákem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175–200 °C po dobu asi 20 minut.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou šunku. Zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč