Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako na smažení, rozkrájíme i okurek na kostičky pro snadnější mixování.)
Pokud připravujeme tatarák jako předkrm, stačí 60-80 g masa na osobu.
Topinky se připravují tradičně: Opečeme na oleji krajíce alespoň den starého chleba. Na malý talířek položíme několik oloupaných stroužků česneku na potření topinek.
Ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí mít stejnou teplotu). Následně přidáme…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky