V tlakovém hrnci vaříme 45 minut salko. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, vymícháme do hladké polevy. Do otvoru plastové formy (od bonboniéry) nalijeme trochu čokolády, lžičkou nandáme trochu karamelu ze salka, obalíme oříšek (ještě lepší budou opražené) a zalijeme čokoládou. Necháme ztuhnout v ledničce.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami