Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3–4 dny zalijeme připraveným nálevem, aby bylo potopené. Nálev připravíme z 1,5 liru vody, kterou vaříme 20 minut, přefiltrujeme a přidáme sůl. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15–20 dní. Pak vyndáme, převážeme provázkem, zavěsíme do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6–10 hodin.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno…
více o Rebarborový dort s tvarohem
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem