Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3–4 dny zalijeme připraveným nálevem, aby bylo potopené. Nálev připravíme z 1,5 liru vody, kterou vaříme 20 minut, přefiltrujeme a přidáme sůl. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15–20 dní. Pak vyndáme, převážeme provázkem, zavěsíme do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6–10 hodin.
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme…
více o Debrecínská vepřová plec
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček