Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc husté, přidáme mléko. Koňak je lepší, když se nechá několik dní odležet. Je potřeba ho každý den protřepat, aby se míchal. Z tohoto množství je asi 1 l koňaku.
Čokoládová varianta: přidáme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu na vaření.
Karamelová varianta: Salko vaříme v plechovce 2 hodiny úplně ponořené ve vodě.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí