Vše rukama smícháme v míse. Přidáme sušené ovoce, rozinky, ořechy podle chuti (já přidávám rozinky, brusinky, nasekané vlašské ořechy, dobré mohou být i mandle, pokud je můžete). Vznikne taková mazlavá, lepivá směs. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Na plech dáme pečicí papír a na něj rozprostřeme tuto müsli směs. Dáme do trouby zapékat na 20–30 minut. Po této době vyndáme, trochu promícháme, aby tam nebyly velké slepené kusy a necháme vychladnout.
Když vyndáváme, tak se müsli bude zdát ještě jakoby mokré, jako nedopečené, ale pozor – ještě ztvrdne po vychladnutí, takže určitě není potřeba péct ho déle (což jsem já udělala poprvé a bylo pak hodně tvrdé).
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem