Do velké mísy zaděláme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience na korpus a budeme je šlehat do té doby, dokud nebude hmota naprosto hladká. Poté vymažeme pekáč sádlem a vysypeme moukou, aby se nám koláč nepřilepil. Následně do něj našlehanou hmotu vlijeme a necháme péct dozlatova na 170 °C.
Připravíme si želatinu. Je jedno, jakou barvu si vyberete, ale já doporučuji červenou (vypadá nejefektivněji). Na balíčku s želatinou máte postup, jak na to. Já vám jenom můžu doporučit želatinu s hrncem dát po dovaření do ledové vody, aby dříve ztuhla.
Korpus potřeme smetanou, dáme na něj ovoce a polijeme želatinou. Ovoce může být konzervované nebo čerstvé. Na závěr nechte koláč v lednici vychladnout a můžete se do toho pustit.
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem