3.13
Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny – ruční šlehač na nejvyšším stupni min. 5 minut. Pak přidáváme po… více o Želatinová mňamka
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme… více o Domácí paštika
Krásně oranžové ovoce zvané kaki se na českých stolech neobjevuje moc dlouho, už si ale… Celý článek
Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných… Celý článek
Máte děti? Zapojte je do vaření co nejdříve! Zní to možná šíleně, pokud si představíte batole… Celý článek
Legendární a téměř nestárnoucí herečka Jiřina Bohdalová oslavila letos na jaře už… Celý článek
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota… více o Balkánské řezy
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme… více o Meloun jako břitva
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. … více o Výborné špízy
Osolené mléko přivedeme k varu a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě.Až má omáčka správnou konzistenci přidáme najemno… více o Koprovka podle mámy
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme… více o Broskvový moučník
Zdroždí,trochu cukru a mléka si připravíme kvásek.Mouku prosejeme,přidáme špetku soli,rozehřáté vychlazené máslo,2… více o Koláče rychlovky
Sýr utřeme s majolkou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme. více o Pomazánka z uzeného masa
Dozlatova opečeme cibuli a celé cibulky, přidáme předvařené brambory, osolíme a opepříme, orestujeme a zalijeme bílým… více o Lyonské brambory
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké… více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi,… více o Jednoduché palačinky
Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Máslové řezy