Do velké mísy zaděláme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience na korpus a budeme je šlehat do té doby, dokud nebude hmota naprosto hladká. Poté vymažeme pekáč sádlem a vysypeme moukou, aby se nám koláč nepřilepil. Následně do něj našlehanou hmotu vlijeme a necháme péct dozlatova na 170 °C.
Připravíme si želatinu. Je jedno, jakou barvu si vyberete, ale já doporučuji červenou (vypadá nejefektivněji). Na balíčku s želatinou máte postup, jak na to. Já vám jenom můžu doporučit želatinu s hrncem dát po dovaření do ledové vody, aby dříve ztuhla.
Korpus potřeme smetanou, dáme na něj ovoce a polijeme želatinou. Ovoce může být konzervované nebo čerstvé. Na závěr nechte koláč v lednici vychladnout a můžete se do toho pustit.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony