Do velké mísy zaděláme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience na korpus a budeme je šlehat do té doby, dokud nebude hmota naprosto hladká. Poté vymažeme pekáč sádlem a vysypeme moukou, aby se nám koláč nepřilepil. Následně do něj našlehanou hmotu vlijeme a necháme péct dozlatova na 170 °C.
Připravíme si želatinu. Je jedno, jakou barvu si vyberete, ale já doporučuji červenou (vypadá nejefektivněji). Na balíčku s želatinou máte postup, jak na to. Já vám jenom můžu doporučit želatinu s hrncem dát po dovaření do ledové vody, aby dříve ztuhla.
Korpus potřeme smetanou, dáme na něj ovoce a polijeme želatinou. Ovoce může být konzervované nebo čerstvé. Na závěr nechte koláč v lednici vychladnout a můžete se do toho pustit.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory