Do velké mísy zaděláme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience na korpus a budeme je šlehat do té doby, dokud nebude hmota naprosto hladká. Poté vymažeme pekáč sádlem a vysypeme moukou, aby se nám koláč nepřilepil. Následně do něj našlehanou hmotu vlijeme a necháme péct dozlatova na 170 °C.
Připravíme si želatinu. Je jedno, jakou barvu si vyberete, ale já doporučuji červenou (vypadá nejefektivněji). Na balíčku s želatinou máte postup, jak na to. Já vám jenom můžu doporučit želatinu s hrncem dát po dovaření do ledové vody, aby dříve ztuhla.
Korpus potřeme smetanou, dáme na něj ovoce a polijeme želatinou. Ovoce může být konzervované nebo čerstvé. Na závěr nechte koláč v lednici vychladnout a můžete se do toho pustit.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami