Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak úplně tuhá. Dá to hodně práce.
Pokud chcete, můžete přidat moučkový cukr podle chuti, ale já ho tam nedávám, salko je dost sladké.
Čokoládová: Do základu nastrouháme (pokud chceme s kousky čokolády – stracciatella) nebo na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Ne úplně, necháme ji zase chvíli vychladnout a dáme do základu na zmrzlinu. Celé znovu mixujeme, šleháme dotuha.
Jahodová: Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu, znovu mixujeme.
Vanilková: Do základu dáme cokoliv s vanilkou, kromě pudinku. Je možné, že smetany budete muset dát více. Vše dohromady jde těžko zpracovat.
Zmrzlinu dáme do nádoby, kterou skladujeme v mrazáku. Necháme do druhého dne zmrznout.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky