Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak úplně tuhá. Dá to hodně práce.
Pokud chcete, můžete přidat moučkový cukr podle chuti, ale já ho tam nedávám, salko je dost sladké.
Čokoládová: Do základu nastrouháme (pokud chceme s kousky čokolády – stracciatella) nebo na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Ne úplně, necháme ji zase chvíli vychladnout a dáme do základu na zmrzlinu. Celé znovu mixujeme, šleháme dotuha.
Jahodová: Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu, znovu mixujeme.
Vanilková: Do základu dáme cokoliv s vanilkou, kromě pudinku. Je možné, že smetany budete muset dát více. Vše dohromady jde těžko zpracovat.
Zmrzlinu dáme do nádoby, kterou skladujeme v mrazáku. Necháme do druhého dne zmrznout.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta