Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak úplně tuhá. Dá to hodně práce.
Pokud chcete, můžete přidat moučkový cukr podle chuti, ale já ho tam nedávám, salko je dost sladké.
Čokoládová: Do základu nastrouháme (pokud chceme s kousky čokolády – stracciatella) nebo na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Ne úplně, necháme ji zase chvíli vychladnout a dáme do základu na zmrzlinu. Celé znovu mixujeme, šleháme dotuha.
Jahodová: Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu, znovu mixujeme.
Vanilková: Do základu dáme cokoliv s vanilkou, kromě pudinku. Je možné, že smetany budete muset dát více. Vše dohromady jde těžko zpracovat.
Zmrzlinu dáme do nádoby, kterou skladujeme v mrazáku. Necháme do druhého dne zmrznout.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb