Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak úplně tuhá. Dá to hodně práce.
Pokud chcete, můžete přidat moučkový cukr podle chuti, ale já ho tam nedávám, salko je dost sladké.
Čokoládová: Do základu nastrouháme (pokud chceme s kousky čokolády – stracciatella) nebo na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Ne úplně, necháme ji zase chvíli vychladnout a dáme do základu na zmrzlinu. Celé znovu mixujeme, šleháme dotuha.
Jahodová: Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu, znovu mixujeme.
Vanilková: Do základu dáme cokoliv s vanilkou, kromě pudinku. Je možné, že smetany budete muset dát více. Vše dohromady jde těžko zpracovat.
Zmrzlinu dáme do nádoby, kterou skladujeme v mrazáku. Necháme do druhého dne zmrznout.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette