Základ na zmrzlinu: Obě salka dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se směs spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak úplně tuhá. Dá to hodně práce.
Pokud chcete, můžete přidat moučkový cukr podle chuti, ale já ho tam nedávám, salko je dost sladké.
Čokoládová: Do základu nastrouháme (pokud chceme s kousky čokolády – stracciatella) nebo na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Ne úplně, necháme ji zase chvíli vychladnout a dáme do základu na zmrzlinu. Celé znovu mixujeme, šleháme dotuha.
Jahodová: Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu, znovu mixujeme.
Vanilková: Do základu dáme cokoliv s vanilkou, kromě pudinku. Je možné, že smetany budete muset dát více. Vše dohromady jde těžko zpracovat.
Zmrzlinu dáme do nádoby, kterou skladujeme v mrazáku. Necháme do druhého dne zmrznout.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou