Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřít do pěny. Přidat mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou čokoládu a promíchat. Nakonec dáme mléko a vyšlehat do hladkého těsta. Dno dortové formy (26 cm) vyložit papírem na pečení. Těsto dát do formy a uhladit. Dát do předehřáté trouby. Peče se cca 40 min na 180 °C. Po upečení nechat vychladnout a 2x rozříznout podélně.
Krém do dortu: smetanu, Nutelu a cukr dobře smíchat a vyšlehat se ztužovačem do šlehačky. Nakonec opatrně přimíchat ořechy, krémem naplnit korpus.
Krém na pomazání dortu: smetanu, cukr a ztužovač vyšlehat do tuha. Krémem potřeme dort po obvodu a nahoře. Trochu krému dát do zdobičky a vytvarujeme nosánek.
Zdobení dortu: Polevu prohřát v teplé vodě (je to poleva prodávaná již v sáčku) ustřihneme malinkatatý růžek a namalujeme na dort ofinu, copánky, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy. Nakonec nakrájet jahody na plátky a vytvořit červený čepeček a mašličky. Malinko červeného potravinářského barviva smíchat s cukrem krupice a opatrně posipeme dort jako tvářičky. Dort nechat tak 2 hodiny ztuhnout.
Je to sice pracnější, ale rozzářené dětské očička vše nahradí.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové