Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme minimálně 5 minut. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečicím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej dvakrát rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
Náplň: Uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.
Poznámka: Korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem