Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme minimálně 5 minut. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečicím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej dvakrát rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
Náplň: Uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.
Poznámka: Korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské