Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme minimálně 5 minut. Prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečicím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej dvakrát rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
Náplň: Uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.
Poznámka: Korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení