Dvě koupené jahodové rolády nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžeme upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložíme dvě stejně velké misky.
Na dno nasypeme nakrájené kousky kompotovaných broskví.
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové směsi. Dvě celé jahody necháme stranou. Ve druhé misce připravíme želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmícháme tvarohovou směs do ztužovače. Nalijeme do misek. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
Vyklopíme obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravíme si šlehačku smíchanou s cukrem a ztužovačem. Šlehačku je potřeba vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystáme i pařížskou šlehačku.
Jednu polokouli potřeme pařížankou, druhou nazdobíme bílou šlehačkou. Nakonec na vrcholky kopečků umístíme celou jahodu.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou