Dvě koupené jahodové rolády nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžeme upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložíme dvě stejně velké misky.
Na dno nasypeme nakrájené kousky kompotovaných broskví.
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové směsi. Dvě celé jahody necháme stranou. Ve druhé misce připravíme želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmícháme tvarohovou směs do ztužovače. Nalijeme do misek. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
Vyklopíme obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravíme si šlehačku smíchanou s cukrem a ztužovačem. Šlehačku je potřeba vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystáme i pařížskou šlehačku.
Jednu polokouli potřeme pařížankou, druhou nazdobíme bílou šlehačkou. Nakonec na vrcholky kopečků umístíme celou jahodu.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou