Dvě koupené jahodové rolády nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Roládu si můžeme upéct, ale doba přípravy se prodlouží a zvýší se náročnost receptu. Kolečky vyložíme dvě stejně velké misky.
Na dno nasypeme nakrájené kousky kompotovaných broskví.
Tvaroh, zakysanou smetanu a bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 2 vanilkovými cukry. Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové směsi. Dvě celé jahody necháme stranou. Ve druhé misce připravíme želatinový ztužovač za studena podle návodu. Pomalu vmícháme tvarohovou směs do ztužovače. Nalijeme do misek. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny.
Vyklopíme obě polokoule na větší tác těsně vedle sebe. Připravíme si šlehačku smíchanou s cukrem a ztužovačem. Šlehačku je potřeba vyšlehat do maximální tuhosti. Stejně přichystáme i pařížskou šlehačku.
Jednu polokouli potřeme pařížankou, druhou nazdobíme bílou šlehačkou. Nakonec na vrcholky kopečků umístíme celou jahodu.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka