Korpus – 2 plechy: Ušleháme bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašleháváme žloutky, přidáme po lžících olej a nakonec ručně zamícháme mouku s práškem do pečiva, popřípadě kakaem. Pečeme 10 minut na 180 stupňů a poté asi 30–40 minut na 150 stupňů. Necháme vychladnout.
Krém: Všechny suroviny kromě másla svaříme na sladkou kaši (mouku s pudinkem rozmícháme v trošce mléka a přes sítko nalijeme do zbylého mléka). Po vychladnutí zašleháme do másla.
Ozdoby: Z marcipánové hmoty vytvoříme ozdoby, hřívu a ucho. Rum nalijeme do misky a smícháme s kakaem.
Postup: Korpusy slepíme krémem (můžeme ještě marmeládou). Nakreslíme si na papír A3 obrys hlavy koně, vystříhneme, položíme na poslední korpus a nožem vyřízneme tvar. V místě, kde jde hlava ke krku, ořízneme.
Odřezky těst nadrobíme do mísy a smícháme s částí krému v tuhou hmotu. Tou dotvarujeme hlavu, pomažeme krémem a vyhladíme.
Marcipánovou hmotu rozválíme, položíme na dort a vytvarujeme. Kakaovou kaší za pomoci štětečku vymalujeme, přidáme ucho a přilepíme ozdoby.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou