Korpus – 2 plechy: Ušleháme bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašleháváme žloutky, přidáme po lžících olej a nakonec ručně zamícháme mouku s práškem do pečiva, popřípadě kakaem. Pečeme 10 minut na 180 stupňů a poté asi 30–40 minut na 150 stupňů. Necháme vychladnout.
Krém: Všechny suroviny kromě másla svaříme na sladkou kaši (mouku s pudinkem rozmícháme v trošce mléka a přes sítko nalijeme do zbylého mléka). Po vychladnutí zašleháme do másla.
Ozdoby: Z marcipánové hmoty vytvoříme ozdoby, hřívu a ucho. Rum nalijeme do misky a smícháme s kakaem.
Postup: Korpusy slepíme krémem (můžeme ještě marmeládou). Nakreslíme si na papír A3 obrys hlavy koně, vystříhneme, položíme na poslední korpus a nožem vyřízneme tvar. V místě, kde jde hlava ke krku, ořízneme.
Odřezky těst nadrobíme do mísy a smícháme s částí krému v tuhou hmotu. Tou dotvarujeme hlavu, pomažeme krémem a vyhladíme.
Marcipánovou hmotu rozválíme, položíme na dort a vytvarujeme. Kakaovou kaší za pomoci štětečku vymalujeme, přidáme ucho a přilepíme ozdoby.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole