Korpus – 2 plechy: Ušleháme bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašleháváme žloutky, přidáme po lžících olej a nakonec ručně zamícháme mouku s práškem do pečiva, popřípadě kakaem. Pečeme 10 minut na 180 stupňů a poté asi 30–40 minut na 150 stupňů. Necháme vychladnout.
Krém: Všechny suroviny kromě másla svaříme na sladkou kaši (mouku s pudinkem rozmícháme v trošce mléka a přes sítko nalijeme do zbylého mléka). Po vychladnutí zašleháme do másla.
Ozdoby: Z marcipánové hmoty vytvoříme ozdoby, hřívu a ucho. Rum nalijeme do misky a smícháme s kakaem.
Postup: Korpusy slepíme krémem (můžeme ještě marmeládou). Nakreslíme si na papír A3 obrys hlavy koně, vystříhneme, položíme na poslední korpus a nožem vyřízneme tvar. V místě, kde jde hlava ke krku, ořízneme.
Odřezky těst nadrobíme do mísy a smícháme s částí krému v tuhou hmotu. Tou dotvarujeme hlavu, pomažeme krémem a vyhladíme.
Marcipánovou hmotu rozválíme, položíme na dort a vytvarujeme. Kakaovou kaší za pomoci štětečku vymalujeme, přidáme ucho a přilepíme ozdoby.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem