Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Želatinu připravíme dle návodu – necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám s želatinou přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem a ztužovačem, dobře promícháme.
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému. Uhladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čerstvými jahodami, šlehačkou apod.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy