Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Želatinu připravíme dle návodu – necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám s želatinou přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem a ztužovačem, dobře promícháme.
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému. Uhladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čerstvými jahodami, šlehačkou apod.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou