Piškoty rozdrtíme nebo pomeleme, přidáme s ostatními ingrediencemi do mísy a necháme chvíli nasát (místo rumu jde použít i mléko). Potom vše promícháme v kompaktní vláčnou směs.
V kastrolku vyrobíme světlounkou jíšku z másla a mouky a až lehce vychladne, přidáme mléko a vaříme do zhoustnutí. Musí se přitom neustále míchat, aby se nepřipálilo, až vznikne hustý bílý lesklý pudink. Necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme máslo pokojové teploty s cukrem a kakaem do pěny, pak k tomu přidáme již vystydlý pudink. Vznikne tak kakaový krém.
Tento krém potom vmícháme do piškotového těsta a je hotovo. Chutná to jako nugát! A nyní lze vytvořit požadovaný tvar.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření