Piškoty rozdrtíme nebo pomeleme, přidáme s ostatními ingrediencemi do mísy a necháme chvíli nasát (místo rumu jde použít i mléko). Potom vše promícháme v kompaktní vláčnou směs.
V kastrolku vyrobíme světlounkou jíšku z másla a mouky a až lehce vychladne, přidáme mléko a vaříme do zhoustnutí. Musí se přitom neustále míchat, aby se nepřipálilo, až vznikne hustý bílý lesklý pudink. Necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme máslo pokojové teploty s cukrem a kakaem do pěny, pak k tomu přidáme již vystydlý pudink. Vznikne tak kakaový krém.
Tento krém potom vmícháme do piškotového těsta a je hotovo. Chutná to jako nugát! A nyní lze vytvořit požadovaný tvar.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka