Piškoty rozdrtíme nebo pomeleme, přidáme s ostatními ingrediencemi do mísy a necháme chvíli nasát (místo rumu jde použít i mléko). Potom vše promícháme v kompaktní vláčnou směs.
V kastrolku vyrobíme světlounkou jíšku z másla a mouky a až lehce vychladne, přidáme mléko a vaříme do zhoustnutí. Musí se přitom neustále míchat, aby se nepřipálilo, až vznikne hustý bílý lesklý pudink. Necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme máslo pokojové teploty s cukrem a kakaem do pěny, pak k tomu přidáme již vystydlý pudink. Vznikne tak kakaový krém.
Tento krém potom vmícháme do piškotového těsta a je hotovo. Chutná to jako nugát! A nyní lze vytvořit požadovaný tvar.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví