Piškoty rozdrtíme nebo pomeleme, přidáme s ostatními ingrediencemi do mísy a necháme chvíli nasát (místo rumu jde použít i mléko). Potom vše promícháme v kompaktní vláčnou směs.
V kastrolku vyrobíme světlounkou jíšku z másla a mouky a až lehce vychladne, přidáme mléko a vaříme do zhoustnutí. Musí se přitom neustále míchat, aby se nepřipálilo, až vznikne hustý bílý lesklý pudink. Necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme máslo pokojové teploty s cukrem a kakaem do pěny, pak k tomu přidáme již vystydlý pudink. Vznikne tak kakaový krém.
Tento krém potom vmícháme do piškotového těsta a je hotovo. Chutná to jako nugát! A nyní lze vytvořit požadovaný tvar.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné