Piškoty rozdrtíme nebo pomeleme, přidáme s ostatními ingrediencemi do mísy a necháme chvíli nasát (místo rumu jde použít i mléko). Potom vše promícháme v kompaktní vláčnou směs.
V kastrolku vyrobíme světlounkou jíšku z másla a mouky a až lehce vychladne, přidáme mléko a vaříme do zhoustnutí. Musí se přitom neustále míchat, aby se nepřipálilo, až vznikne hustý bílý lesklý pudink. Necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme máslo pokojové teploty s cukrem a kakaem do pěny, pak k tomu přidáme již vystydlý pudink. Vznikne tak kakaový krém.
Tento krém potom vmícháme do piškotového těsta a je hotovo. Chutná to jako nugát! A nyní lze vytvořit požadovaný tvar.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví