plechovka
broskve
oloupané (může být i jiné ovoce)
cukr
Postup přípravy receptu
Dortovou formu vyložíme alobalem. Do dortové formy naskládáme vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty. Začneme prostředkem formy a obě dvě strany doložíme také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapeme rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládáme nakrájené proužky z broskví tak, aby byly po celé formě.
Pak uvaříme pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku – aby byl hustý. Osladíme podle chuti. Pudink ještě teplý nalijeme na broskve a necháme vychladit. Z vychladlého dortu sundáme kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dáváme šlehačku, pokapeme rozehřátou čokoládou. Můžeme doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle chuti.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka