plechovka
broskve
oloupané (může být i jiné ovoce)
cukr
Postup přípravy receptu
Dortovou formu vyložíme alobalem. Do dortové formy naskládáme vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty. Začneme prostředkem formy a obě dvě strany doložíme také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapeme rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládáme nakrájené proužky z broskví tak, aby byly po celé formě.
Pak uvaříme pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku – aby byl hustý. Osladíme podle chuti. Pudink ještě teplý nalijeme na broskve a necháme vychladit. Z vychladlého dortu sundáme kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dáváme šlehačku, pokapeme rozehřátou čokoládou. Můžeme doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle chuti.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle