plechovka
broskve
oloupané (může být i jiné ovoce)
cukr
Postup přípravy receptu
Dortovou formu vyložíme alobalem. Do dortové formy naskládáme vždy 2 k sobě zavařeninou slepené piškoty. Začneme prostředkem formy a obě dvě strany doložíme také slepenými piškoty upravenými na velikost podle formy. Pak tyto slepené piškoty pokapeme rumem (pro děti šťávou z broskví) a na ně naskládáme nakrájené proužky z broskví tak, aby byly po celé formě.
Pak uvaříme pudink z 1 l mléka a 3 balíčků čokoládového pudinku – aby byl hustý. Osladíme podle chuti. Pudink ještě teplý nalijeme na broskve a necháme vychladit. Z vychladlého dortu sundáme kulatou část formy. Alobal dort drží ve tvaru. Na nakrájené klínky dáváme šlehačku, pokapeme rozehřátou čokoládou. Můžeme doplnit i zakysanou smetanou, zmrzlinou... podle chuti.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami