Máslo vyšleháme v krém a postupně přidáváme cukr krupici a balíček vanilkového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hmota. Poté přidáváme jeden po druhém žloutky. Odděleně smícháme mandle, 1/2 vanilkového cukru a 120 ml smetany. Šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň. Obě hmoty potom spojíme.
V míse si smícháme mléko a rum. Do této směsi krátce namáčíme cukrářské piškoty, které pokládáme do formy s rovným dnem. Kraje vysteleme alobalem. Dno vyložíme polovinou piškotů, na povrch naneseme polovinu krému, přikryjeme druhou polovinou piškotů a rozdělíme na něj zbytek krému. Uhladíme a dáme na 3–4 hodiny na chladné místo.
Po ztuhnutí vyjmeme z dortové formy a polovinou šlehačky potřeme bok i povrch dortu, druhou polovinou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a dort ozdobíme.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky