Máslo vyšleháme v krém a postupně přidáváme cukr krupici a balíček vanilkového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hmota. Poté přidáváme jeden po druhém žloutky. Odděleně smícháme mandle, 1/2 vanilkového cukru a 120 ml smetany. Šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň. Obě hmoty potom spojíme.
V míse si smícháme mléko a rum. Do této směsi krátce namáčíme cukrářské piškoty, které pokládáme do formy s rovným dnem. Kraje vysteleme alobalem. Dno vyložíme polovinou piškotů, na povrch naneseme polovinu krému, přikryjeme druhou polovinou piškotů a rozdělíme na něj zbytek krému. Uhladíme a dáme na 3–4 hodiny na chladné místo.
Po ztuhnutí vyjmeme z dortové formy a polovinou šlehačky potřeme bok i povrch dortu, druhou polovinou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a dort ozdobíme.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena