Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukry a kakao. Postupně přidáme ostatní ingredience. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (vymažeme a vysypeme i papír na pečení). Poté rozkrojíme korpus na výšku i šířku na 4 kusy, (pokapeme rumem), pomažeme krémem a složíme jako obdélníkový dort (knihu) nebo pouze do původního tvaru jako řezy (to je pak lepší dělat těsto z 1 a 1/2 dávky). Dort zatížíme a necháme srovnat (řezy není třeba).
Zařízneme okraje a celý korpus polijeme čokoládovou polevou. Vrch dortu – neměla by ho tvořit řezná plocha – pod polevou lze slabounce namazat zavařeninou, aby se nevpíjela. Vršek můžeme ozdobit krémem, pro malé děti barevnými lentilkami, které nalepíme do ještě neztuhlé polevy, případně barevnými narozeninovými svíčkami.
Toto je starý recept mé babičky. Dort je v podstatě velmi jednoduchý, těsto nenáročné finančně i na přípravu.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu