Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukry a kakao. Postupně přidáme ostatní ingredience. Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (vymažeme a vysypeme i papír na pečení). Poté rozkrojíme korpus na výšku i šířku na 4 kusy, (pokapeme rumem), pomažeme krémem a složíme jako obdélníkový dort (knihu) nebo pouze do původního tvaru jako řezy (to je pak lepší dělat těsto z 1 a 1/2 dávky). Dort zatížíme a necháme srovnat (řezy není třeba).
Zařízneme okraje a celý korpus polijeme čokoládovou polevou. Vrch dortu – neměla by ho tvořit řezná plocha – pod polevou lze slabounce namazat zavařeninou, aby se nevpíjela. Vršek můžeme ozdobit krémem, pro malé děti barevnými lentilkami, které nalepíme do ještě neztuhlé polevy, případně barevnými narozeninovými svíčkami.
Toto je starý recept mé babičky. Dort je v podstatě velmi jednoduchý, těsto nenáročné finančně i na přípravu.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce