Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
Dáme péct do dortové formy (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme, ale nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem