Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
Dáme péct do dortové formy (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme, ale nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení