Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta.
Dáme péct do dortové formy (vymazané a vysypané moukou). 2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme, ale nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí.
Necháme vychladnout do druhého dne. Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části – 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky.
Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, dobře promícháme, přidáme 160 g kokosové moučky, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme zbylou šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbylou kokosovou moučkou (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce